wtorek, 5 lipca 2016

PLACKI NA MLEKU:

Pyszne placuszki, słodkie i podawane ze słodkimi dodatkami, np. miodem czy syropem klonowym.
jest to miła odmiana w naszej kuchni,gdyż wszelkie placki, nawet te do słodkich dodatków doprawiam dość oszczędnie, z niewielkim słonawym posmakiem.



PANCAKES 


  • 2 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 75 g rozpuszczonego masła
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki cukru pudru
  • szczypta soli
    Mąkę przesiać. Jajka roztrzepać i wymieszać z mlekiem, następnie połączyć z pozostałymi składnikami, na końcu dodać masło. Odstawić na 15 minut. Smażyć na suchej patelni teflonowej, bez dodatkowego tłuszczu, na średnim ogniu, tak aby dać ciastu szansę na wyrośnięcie. Delikatnie przewrócić na drugą stronę, przy użyciu szerokiej łopatki.

    HTTP://WWW.KWESTIASMAKU.COM/DANIA_DLA_DWOJGA/PANCAKES/PANCAKES.HTML


  • Tradycyjne pancakes robimy  podobnie,przepis na pancakes tradycyjne  oraz w/w.na mleku na stronie kwestia smaku.

  •  link do strony Kwestia smaku powyżej  zdjęcia.









1 komentarz:

  1. Są różne wersje pancakes. Polecam, jadłam u koleżanki inne.Smakowały wszystkim.

    OdpowiedzUsuń